Uncategorized

Current Affairs: The first Capital of Nigeria And 9 Other Common knowledge You Might Not know







Christianah Fawale

Assistant Editor, Fountain Newsbreaker


Question 1: Who found the first political party in Nigeria

Answer: Herbert Macaulay

Question 2: What was the first political party in Nigeria?

Answer: Nigerian National Democratic Party.

Question 3: What does the eagle in the coat of arms represent?

Answer: Strength

Question 4: Nigeria is divided into how many geo political zones?

Answer: 6 geopolitical zones

Question 5: What was the first capital city in Nigeria?

Answer: Calabar

Question 6: Who is the current Nigerian Deputy Senate President?

Answer: Obaris Ovie Omo- Agege

Question 7: Which was the first TV Station in Nigeria?

Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

Question 8: Who is the Nigerian current speaker of the house of Assembly?

Answer: Femi Gbajabiamila

Question 9: How many Local Government do we have in Nigeria?

Answer: 774

Question 10: What is the full meaning of UNICEF?

Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *